Automobilom

U selo Lonju možete doći iz više smjerova. Ako idete iz Zagreba možete ići preko Siska ili autoputom gdje kod Popovače silazite sa autoputa ali ne idete u Popovaču već nakon naplatne kuće skrećete desno. Vozite se desetak kilometara i ako želite doći u Lonju preko sela Svinjičko kod ploče koja pokazuje smjer skrenete lijevo. Ovaj put je zanimljiv jer se vozite kroz šumu a jedina mana mu je što cesta oko pet kilometara nije asfaltirana. U selu Gušće dolazite na glavnu cestu skrećete lijevo i vozite se do Lonje.
Ako želite izbjeći neasfaltiranu cestu tada kod ploče Svinjičko ne skrećete lijevo već vozite dalje prema Sisku. Ne ulazite u Sisak već na prvom raskrižju skrećete lijevo, vozite se oko pet minuta i na velikom raskrižju gdje bi trebala biti ploča lonjsko polje skrećete ulijevo (13 km od naplatne kuće Popovača) i samo ravno cestom bez skretanja vozite se uz rijeku Savu i na taj način dolazite u selo Lonju.

Iz Novske možete doći preko Jasenovca gdje pri ulasku na raskrižju gdje je ravno most preko Save za Dubicu skrećete desno prije mosta i pratite glavnu cestu koja će vas dovesti do Lonje. Cesta ide uz rijeku Savu tako da vam ona može biti dobar orjentir da ste na dobrom putu.
Iz Novske postoji još smjer preko Stare Subocke gdje skrećete za Plesmo. Vozite se ravno, u Plesmu prelazite most na Strugu i pri dolasku u selo Krapje skrećete desno. Sada ste na onom istom putu koji vodi u Lonju preko Jasenovca što znači samo ravno do Lonje.

Autobusom

Autobusom do Lonje se može doći iz Siska i veza je dosta dobra jer ima više autobusa u toku dana.Put traje otprilike jedan sat a gore na karti možete vidjeti kroz koja sela prolazite.

Polasci i dolasci iz Siska za Lonju :

radnim danom 10.30 - 11.30, 14.50 - 15.50, 16.50 - 17.50, 19.50 - 20.50
subotom 14.50 - 15.50
neradnim danom i za vrijeme šk.praznika ne voze autobusi u 14.50 - 15.50 , 19.50 - 20.50

Pratite kartu, čitajte ovaj smjerokaz i vidimo se u Lonji na pivi.
Sretan put.

 

Selo Lonja /O Lonji /Povijest /Stari Zanati /Stare Slike /Običaji /Nove Slike/Lonjska Iža /Seoski Turizam

Zlatna bućka / Zanimljivosti